Italienska Biscotti

Italienska Biscotti

Idag var det dax för lite bak igen medan skrotis sov! Eftersom vi dricker mycket te här hemma och gärna vill äta något också vid sidan om så passar Biscotti utmärkt, supergoda att doppa i kaffe eller te! Hade ett gammalt recept som jag inte testat, så prövade det! Muuums….

Italienska Biscotti

biscotti

Det här behöver du:

100 g skalade pistagenötter
100 g mandelmassa i bitar
2 ägg
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
rivet skal av en citron
1-2 droppar rom essens
1 krm salt
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka skalade pistagenötter grovt.
Dela äggulor och äggvitor till varsin bunke.
Rör ihop äggulor, strösocker, vaniljsocker, citronskal och rom essens.
Blanda mjöl, mandelmassan och bakpulver och rör ner i smeten.
Vispa äggvitorna med saltet till hårt skum och rör ihop med den andra smeten och rör ihop till en deg.
Forma två längder på bakplåtspapper och grädda i 35 minuter.
Skär i skorpor efter att längderna svalnat lite.
Rosta mandelskorporna igen på svag värme så blir de extra krispiga ca 25 minuter på 120 grader.
Ta ut mandelskorporna och låt dem svalna.
Förvara skorporna i lufttät burk.

Ps: Ni glömmer väl inte att delta i tävlingen?! 🙂

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Jessica
    Posted at 18:01h, 17 maj Svara

    Biscotti är ju bara så gott. Receptet du hade i dina gömmor låter ju toppengott.

    Ha en bra kväll!

  • Danielle
    Posted at 21:55h, 17 maj Svara

    Hade gärna haft en sådan att doppa i min tekopp i kväll, mums!

  • åsa - hello sugar!
    Posted at 14:00h, 18 maj Svara

    så gott med pistagenötter i! jag måste testa att göra biscotti nån gång.

  • Jennie/Kalasgott
    Posted at 17:49h, 18 maj Svara

    Mums vilka biscottis du har bakat! Låter och ser galet goda ut! 🙂

Post A Comment