Laxrullar & Smördegsinbakad örtpotatis

Dagens middag blev otroligt god även om jag själv tittar med ett kritiskt öga på allt jag själv tillverkar! Eftersom vi ändå hade tänkt äta lax idag passade jag på att göra laxmedaljongerna som Kryddburken hade på sin blogg igår, bara en liten ändring på kryddningen. Så fina & supergoda! Smördegsinbakad örtpotatis var något nytt jag kom på kunde vara gott, och det var det!

Smördegsinbakad örtpotatis

laxrullar

Det här behöver du:

1 rulle SaraLee smördeg
4 stora potatisar
2 msk smör
½ burk creme fraiche
2 tsk dijonsenap
2 msk hackad persilja
1 msk hackad basilika
Aromsalt, svartpeppar & pomfritt el grillkrydda

Koka potatisen och mosa den grovt med en gaffel, tillsätt alla ingridienserna och rör om väl. Rulla ut smördegen och bre på potatismoset. Rulla ihop från kortsidan och dela i 4 lika stora delar. Pensla med uppvispat ägg och strö över seaweed salt. I ugn 210 grader ca 15-20 minuter.

lax-collage

Laxmedaljonger

Det här behöver du :

4 laxfileér
seaweed salt. & peppar
Red Hot Chili Explosion
Smör

GÖR SÅHÄR :
Byxa laxfileérna och snurra ihop. Fäst med tandpetare. Lägg upp på ugnsfast fat, krydda! Lägg på en klick smör på varje medaljong. Stek i ugn 210 grader ca 20 min. (samtidigt med potatisen).