Key lime pie

Idag blev det (igen) Key lime pie! Premiär för svärmor och det gillades.. iofs vem gillar INTE den pajen! 🙂
Dagens middag bestod av köttsoppa på högrev som kokat ett bra tag.. Dock hittade jag inte kameran då soppan var klar då någon liten kameratjuv på ca 70-80 cm dragit iväg med den…

key-lime1

Receptet har varit ute måånga ggr.. och kör fortfarand emed samma bara att jag ökat på mängden smör lite till botten…

Botten:

250 g digestivekex
100 g smör
en nypa salt

Fyllning:

4 st äggulor
2 pressade lime frukter
0.5 dl apelsin juice
400 g kondenserad mjölk (1 burk)
2 msk rivna lime

4 äggvitor vispas till hårt skum

Botten:
Smula och mixa kex med smält smör och salt. Tryck ner i en pajform. Baka i ugnen på 200 grader i cirka tio minuter.

Fyllning:
Blanda allt och häll fyllningen på pajbotten. Grädda i ugnen på 125 grader tills fyllningen har stelnat

Vispa sist äggvitorna till hårt skum, blanda i 2 msk socker och vispa tills skummet är jämnt och blankt! (Går snabbare om man häller i lite citronsaft).
Bred maräng smeten ovanpå pajen, höj ugns temperauren till 175 grader och grädda tills ytan är gyllenbrun.

Servera med exotiska fruker & bär!