21 mar Kycklingcanneloni med spenat & ricotta
Vi leker “följa john” i matblogg världen… Nu hade turen kommit till Canneloni! Har råkat på olika recept på 4-5 olika bloggar och ställer mig nu sist i raden med mitt recept! 😉 Blev super god! Så kan verkligen rekomendera.. Dessutom är det jätte enkelt så det kan inte bli bättre!
Du behöver:
8 st färska fullkorns lasagneplattor
500 gram kycklingfileér
2 vitlöksklyftor
2 dl skivade champinjoner
1 msk sweet chilisås
Red hot chili krydda, Salt & peppar
Blanda separat ihop:
1 burk ricotta
1 burk creme bonjour vitlök
2 msk creme fraishe
½ påse bladspenat
Gör så här:
Strimla kycklingen och stek i stekpanna med lite olja. Skiva champinjonerna, pressa i vitlök och tillsätt i pannan. Tillsätt chilisåsen och krydda! Kyl ner röran och förvara i kylskåp. Blanda kycklingen med ricotta röran när kycklingen svalnat lite. Klicka ut fyllning på varje lasagneplatta och rulla ihop. Rada upp i smord ugnsform. Häll över bechamelsåsen, strö över lite rivnen ost och gratinera i ugn 200 grader ca 30-35 min.
Béchamelsås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1½ dl riven ost
salt & peppar
Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölet under vispning. Häll i mjölk och grädde långsamt, låt det tjockna lite mellan varje gång. Koka 3-5 min under omrörning. Tillsätt sist osten, salt & peppar och rör om väl.
Trevlig helg alla läsare! 🙂
Unga Morsan
Posted at 21:49h, 21 marsVerkligen lustigt att så många matbloggare gör cannelloni nu! Du slog huvudet på spiken med uttrycket “följa john” 🙂
Karin/Rosa maränger
Posted at 15:37h, 22 marsSer jättegott ut. Alltid gott med kyckling!
Hanna
Posted at 18:18h, 22 marsCannelloni är ju sååå gott!! Det där ser supersmarrigt ut!