Kycklingcanneloni med spenat & ricotta

Vi leker ”följa john” i matblogg världen… Nu hade turen kommit till Canneloni! Har råkat på olika recept på 4-5 olika bloggar och ställer mig nu sist i raden med mitt recept! 😉 Blev super god! Så kan verkligen rekomendera.. Dessutom är det jätte enkelt så det kan inte bli bättre!

canneloni

Du behöver:

8 st färska fullkorns lasagneplattor
500 gram kycklingfileér
2 vitlöksklyftor
2 dl skivade champinjoner
1 msk sweet chilisås
Red hot chili krydda, Salt & peppar

Blanda separat ihop:

1 burk ricotta
1 burk creme bonjour vitlök
2 msk creme fraishe
½ påse bladspenat

Gör så här:

Strimla kycklingen och stek i stekpanna med lite olja. Skiva champinjonerna, pressa i vitlök och tillsätt i pannan. Tillsätt chilisåsen och krydda! Kyl ner röran och förvara i kylskåp. Blanda kycklingen med ricotta röran när kycklingen svalnat lite. Klicka ut fyllning på varje lasagneplatta och rulla ihop. Rada upp i smord ugnsform. Häll över bechamelsåsen, strö över lite rivnen ost och gratinera i ugn 200 grader ca 30-35 min.

Béchamelsås

2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1½ dl riven ost
salt & peppar

Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölet under vispning. Häll i mjölk och grädde långsamt, låt det tjockna lite mellan varje gång. Koka 3-5 min under omrörning. Tillsätt sist osten, salt & peppar och rör om väl.

Trevlig helg alla läsare! 🙂