18 mar Persikapaj
Nu hade turen kommit till mig att få besök av herr bacill. Vill helst dra täcket över huvudet och sova bort dagen men tyvärr funkar det inte så med en 1 åring i huset! Passade på att baka en supergod och lättbakad paj som jag hittade recept på hos Jennie.
Man får faktist skämma bort sig själv mitt i veckan om man är sjuk.. 😉
Hemma brukade vi göra samma paj men då med ananas i, om ja inte minns fel kallade vi den Stina´s Paj.
Pajskal
• 150g smält Smör
• 1 dl Strösocker
• 1 tsk Bakpulver
• 3 dl Vetemjöl
Fyllning
• 500g Persikohalvor som har legat i lag
• 2 dl Creme fraiche
• 2st Äggulor
• ½ dl Citronjuice (jag tog pressad apelsinjuice)
• 2 msk Strösocker
• 1 tsk Vaniljsocker
Gör så här
1. Rör ihop ingredienserna till pajskalet till jämn deg.
2. Tryck ut den i en pajform och låt stå kallt i minst 30 min.
3. Skiva persikohalvorna i fina klyftor. Fördela över pajskalet.
4. Rör ihop resterande ingredienser i fyllningen
och häll i pajskalet, över persikoklyftorna.
5. Grädda i mitten av ugnen i 200°c, ca 20-25 min.
Låt pajen svalna och servera den gärna
ljummen tillsammans med lättvispad grädde.
Tack Jennie för ett jättegott recept! 🙂
I Nadjas kök
Posted at 12:43h, 19 marsKrya på dig! Pajen ser jättegod ut!
Hälsningar Nadja
momma
Posted at 17:34h, 19 marsOjj va gott det ska va me den pajen
Kalasgott
Posted at 18:58h, 19 marsÅh vad skoj att du bakat pajen, och vad kul att du tyckte om den! 🙂
Jag brukar faktiskt också göra den med ananas, men hade persikor hemma så det blev det istället. Men visst var det gott! Jag kommer absolut att göra den igen! 😉
åsa
Posted at 08:47h, 20 marsÄr uppväxt med ananas-varianten ,
måste prova med persika i som omväxling !!
Ha en trevlig helg :-))