Kaffeplättar med banan

Kaffeplättar med banan

Det luktade underbart av stekta bananer när man gräddade pannkakorna! Smakade sött och gott trots att smeten var utan socker! Använder samma recept som innan, bara banan som blev extra.

Kaffeplättar med banan

platt

Ca 20-22 st:

3 ägg
3 dl filmjölk
ca 2 dl Dinkelmjöl (el vetemjöl)
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljocker
2 msk Socker (Kan uteslutas, jag använde inget denna gång)
2 bananer i skivor

Vispa ihop allt i en bunke (smeten ska vara tjock) och stek i plättpanna på medelvärme, tryck ner 2 banan skivor i varje pannkaka, när ytan på plätten stelnat till lite och blivit bubblig är det dags att vända! Plättarna blir ca 2 cm tjocka!
Gott med lite sylt, bär,frukt, grädde, glass, yoghurt etc..

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Julia
    Posted at 00:57h, 11 mars Svara

    Låter helt underbart, ska lätt testa när jag införskaffat ett plättjärn.

  • Johanna
    Posted at 08:58h, 14 mars Svara

    Hur mkt banan använder du? Nu ska jag steka, testar med en banan 🙂

  • kardemummagumma
    Posted at 11:26h, 14 mars Svara

    Jag använde 2 st.. 🙂

Post A Comment