Chokladtryffelterrin

Chokladtryffelterrin får inleda det nya året! Med inspiration ifrån ”Allt om mat” testar jag detta recept, på trippel chokladtryffel! Använde mig av mörk 70 % choklad ifrån Brunberg, mjölkchoklad ifrån Marabou och vitchoklad med torkade jordgubbar ifrån Kalev! I receptet äts desserten med rårörda Hjortron!

Chokladtryffelterrin

mat-343

Till 5 Pers:

100 g mörk 70 % choklad
0.75 dl + 0.5 dl + 0.5 dl Vispgrädde
100 g mjölkchoklad
125 g Vitchoklad
15 g smör

Gör såhär:

1. Pensla insidan av en avlång form, ca 0.6 dl, med olja. Klä in den med platsfolie!
2. Hacka den mörka chokladen och lägg i en bunke. koka upp 0.75 dl grädde. Häll grädden över chokladen och vispa tills allt är slätt. Häll chokladtryffeln i formen och ställ i frysen tills det stelnat till. Börja förbereda nästa lager.

3. Hacka mjölkchokladen och lägg i en bunke. Koka 0.5 dl grädde och häll över chokladen, vispa slätt! Häll över den ljusachoklad i formen, ovanpå den mörka och ställ i frysen att stelna. Förbered nästa!

4. Hacka den vita chokladen, koka 0.5 dl grädde och häll över. Tillsätt smöret och vispa slätt! Häll över vitchokladen i formen och låt stå kallt tills det sista lagret stelnat! Gärna över natten i kylskåp!

5. Ta chokladtryffeln ur formen. Skölj en vass kniv under rinnande varmt vatten och skär i fina skivor. Servera med ex hjortonen eller annan frukt/bär!

mat-340

mat-344

mat-346

GOTT NYTT ÅR TILL ALLA LÄSARE!