18 dec Ingefärs- och kokostryffel
Ikväll åker vi till vårt östra grannland och stannar där ett tag, ska njuta av mammas goda mat & fira julen med familj, släkt & vänner! 🙂
Hittade ett recept i Amelia Jul igår som jag tycker låter otroligt gott, kanske en del av er redan sett & provlagat receptet men för en del är något nytt!
Ingefärs- och kokostryffel
Du behöver:
200 g choklad
1 tsk färsk riven ingefära
½ dl kokosmjölk
20 g smör
riven kokos
Gör såhär:
Smält chokladen i vattenbad, tillsätt ingefära och kokosmjölk. Rör ner smör och häll massan i en form (10 * 20 cm) Täck med plastfolie. Ställ kallt minst en dag och skär sedan i lagom stora bitar. Vänd hälften av bitarna i kokos!
Tips: Om man inte gillar ingefära går det ju att byta ut och tilsätta vilken ingridiens man vill!
Tex: Mint, jordnötssmör, baileys, vanilj, kardemumma, kanel, pepparkakskrydda etc etc…
Jennie
Posted at 21:14h, 18 decemberHåller med dig om att det låter verkligen helt gudomligt gott! 🙂
kryddburken
Posted at 17:14h, 19 decemberHoppas ni får det jättemysigt och en riktigt trevlig jul!! Njut nu av ledigheten och God Jul till er alla!
Unga Morsan
Posted at 14:35h, 22 decemberJa, det lät verkligen helt otroligt gott! 🙂 Hoppas ni haft en trevlig helg och en riktigt god jul till er!