Ingefärs- och kokostryffel

Ingefärs- och kokostryffel

Ikväll åker vi till vårt östra grannland och stannar där ett tag, ska njuta av mammas goda mat & fira julen med familj, släkt & vänner! 🙂

Hittade ett recept i Amelia Jul igår som jag tycker låter otroligt gott, kanske en del av er redan sett & provlagat receptet men för en del är något nytt!

Ingefärs- och kokostryffel

kokos

Du behöver:

200 g choklad
1 tsk färsk riven ingefära
½ dl kokosmjölk
20 g smör
riven kokos

Gör såhär:

Smält chokladen i vattenbad, tillsätt ingefära och kokosmjölk. Rör ner smör och häll massan i en form (10 * 20 cm) Täck med plastfolie. Ställ kallt minst en dag och skär sedan i lagom stora bitar. Vänd hälften av bitarna i kokos!

Tips: Om man inte gillar ingefära går det ju att byta ut och tilsätta vilken ingridiens man vill!
Tex: Mint, jordnötssmör, baileys, vanilj, kardemumma, kanel, pepparkakskrydda etc etc…

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Jennie
    Posted at 21:14h, 18 december Svara

    Håller med dig om att det låter verkligen helt gudomligt gott! 🙂

  • kryddburken
    Posted at 17:14h, 19 december Svara

    Hoppas ni får det jättemysigt och en riktigt trevlig jul!! Njut nu av ledigheten och God Jul till er alla!

  • Unga Morsan
    Posted at 14:35h, 22 december Svara

    Ja, det lät verkligen helt otroligt gott! 🙂 Hoppas ni haft en trevlig helg och en riktigt god jul till er!

Post A Comment