Päronkonjaks Tryffel med kardemumma & Kanel (GI)

Funderar ut alternativt godis som skulle funka till helgen, bytte ut lite ingridienser och gjorde receptet lite mer GI vänligt, men tycker det låter otroligt gott! 🙂 Åååh, älskar att söka på recept.. kan det inte bli helg nu och glöggkvällen?! 😀

 

Päronkonjaks Tryffel med kardemumma & kanel

chocolatetruffle3

Ingredienser

Du behöver:

  • 1 ½ dl Vispgrädde
  • 1 msk päronkonjak
  • 1 msk snabbkaffe
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk kanel
  • 250 g hackad 70 % choklad

 

  • Till dekoration:
    kakaopulver att rulla tryffeln

 

1.
Koka upp grädden tillsammans med kaffepulvret, konjaken, kanel & kardemumman.Låt det sedan dra i 20 minuter under lock. Koka upp blandningen igen. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills den smält över vattenbad.
2.
Kyl och låt mogna några timmar eller gärna över natten. Använd ett kuljärn, eller rulla med händerna, små fina runda tryfflar.
3. 
Låt stå kallt i kylen ca 30 minuter. Rulla tryfflarna i kakopulver. Förvara i kylskåp eller frys.

Smaskens eller hur?! 🙂                         (Lånad bild)