Torsk i ugn med chili & räkor (GI)

Ännu en enkel rätt som sköter sig själv nästan! Jätte gott och nyttigt med fisk!

Torsk i ugn med chili & räkor

mat-266

Det här behöver du till 4 portioner:

  • 2 paket frusen torsk (eller sej, kolja etc)  400 gram
  • 2 dl frusna räkor
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk sambal oelek (mer om man vill ha starkare chili smak)
  • salt, peppar, dill & Red hot chili explosion
  • mandelflarn

Olja en ugnsfast form och lägg de frusna fiskarna i den. Krydda fisken lite med alla kryddorna. In i Ugn på 200 grader ca 15 minuter. Tillred medan en blandning med grädde & sambal oelek, blanda i av alla kryddorna tills det smakar bra. Ta ut fisken ur ugnen och häll över gräddblandningen. Strö över räkorna samt mandelflarn. Ugn i ytterligare 10-15 minuter.

Servera med en sallad och/eller ris,potatis!

 

Red hot chili explosion är en krydda ifrån Fiddes Payne, krydda med kvarn! Den är för tillfället favoriten i mitt kryddskåp! Använder den till nästan allt… Alltifrån stekta ägg till fisk, kyckling,kött etc… Eftersom kryddkornen mals ner i samma sekund du vrider om så får det en mycket kraftigare & godare smak! Rekomenderar verkligen att ni prövar dem! 🙂