KokosLax & Sallad och Ljuvliga Konjaks Ugnsbakade Äpplen
Dagens middag blev en favorit i repris, Laxen kokad i grädde och kokosmjölk! Klart på 15 minuter! Ända skillnaden idag var att jag tillade 1 msk kokos!
Laxen skar jag i kuber och använde olivolja och Mediterranean rub kryddan samt spice-it-up, stekte den runtom tills den fick fin färg, pressade ner en vitlöksklyfta och lät fräsa med en stund! Tillade 2/3 burk kokosmjölk samt 1 paket lätt matlagningsgrädde. Salt, peppar, 1 msk kokos samt lite pressad citronjuice, låt koka i ca 5 minuter. KLART! Idag serverades den med en sallad, keso samt rostat vitlöksbröd.
Konjaks Ugnsbakade Äpplen
- 2 Äpplen
- 1 msk smör
- ½ tsk kardemumma
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk farinsocker
- 1 msk konjak
Välj fina äpplen, skölj av dem och torka! Kärna ur dem och skär ur en liten rista i skalen ungefär på mitten runtom. Ställ äpplena med hålen uppåt i en smord ugnsform. Fyll hålen med en blandning av mjukt smör, kardemumma, kanel, vaniljsocker, farinsocker och konjak. Toppa med lite mandelflarn.
Ugnsbaka äpplerna i 200 graders i 25-35 minuter. Servera dem som de är eller med lite lösvispad grädde, crème fraiche smaksatt med vanilj eller någon kula vaniljglass.