Mediterranean Chicken & Tzatziki

Mediterranean Chicken & Tzatziki

Allt-i-ett lådor älskar jag! Lätt att slänga ihop, sköter sig själv i ugnen och väldigt lite disk! 🙂 Dagens rätt blev med Kycklinglår och grönsaker samt lite vittvin! Serveras med lite Tzatziki & gott bröd.

 

Mediterranean Chicken

mat-241

mat-238

Det här behöver du:

  • 5 kycklinglår (tinade)
  • 4 msk olivolja
  • ½ Aubergine, i långa stavar
  • 3 potatisar, i klyftor med skal
  • 3 morötter, i långa stavar
  • 1 rödlök i klyftor
  • ½ paprika, stavar
  • 4 klyftor vitlök
  • 10 svarta oliver
  • 3 dl vittvin
  • 1 kycklingbuljong tärning
  • Mediterranean Seasoning Rub
  • Seaweed salt
  • Svartpeppar

1.Tina Kycklingen, häll på lite olivolja och massera in Mediterranean Seasoning Rub runtom.

2. Smörj en ugns långpanna lätt med olivolja. Lägg i de kryddade kycklingklubborna och alla grönsakerna. Morötterna, Aubergine och paprika, skurna i långa bitar . Rödlöken och potatisen skurna i klyftor.

3. Strö över oliverna och hela vitlöksklyftor. salta och peppra ordentligt, samt strö över mediterranean kryddan. Häll på vinet, ringla över lite olja samt tillsätt buljongtärningarna. Ugn 200 grader ca 50-60 minuter. Sänk värmen mot slutet om det ser ut att bli bränt.

Servera med en klick Tzatziki och lite gott bröd.

mat-245

 

Tzatziki

  • 2.5 dl Turkisk yoghurt
  • ½ Gurka
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt & peppar

Riv gurkan grovt på ett rivjärn och pressa ur saften. Blanda alla ingridienser i en skål och låt stå kallt minst 1 timme innan servering!

nette
info@kardemummagumman.se
9 Comments
  • Nadja
    Posted at 21:45h, 24 november Svara

    Oj detta låt gott! Jag älskar också “allt i ett” lådor. Tack för detta tips.

    Nadja

  • Jossan
    Posted at 21:49h, 24 november Svara

    Åh, hade jag ätit kött hade jag velat ha detta! Ser riktigt gott ut. Precis i min smak!

  • ungamorsan91
    Posted at 12:27h, 25 november Svara

    Tzatziki är en absolut favorit! Gillar okså allt-i-ett-lådor. Skönt att bara slänga ihop och vänta. 🙂

  • Johanna
    Posted at 21:24h, 25 november Svara

    Jag blir så himla läskad när jag läser din blogg 🙂

  • Anna och Elsa
    Posted at 16:23h, 27 november Svara

    Jag gjorde denna igår. Glömde vinet och buljongen bara så jag fick inte det där lilla extra som jag antar att det gör. Men gott blev det och kryddorna är ju fantastiska!

  • kardemummagumma
    Posted at 16:54h, 27 november Svara

    Va kul! 🙂 Jaa vinet och buljongen ger ju en extra smak verkligen! Men antar det blev gott iaf! 🙂

  • Pingback:Fetaost toast med soltorkad tomat & skinka « Kardemumma Gumman
    Posted at 20:13h, 14 september Svara

    […] smörgåsgrillen som står i skåpet och fixade till lite toast. Mumsigt med en sallad & lite tzatziki. Blir lagom till lunch imorgon på jobbet också, jaa imorgon börjar allvaret! Wish me […]

  • Pingback:Helstekt Ryggbiff med Råstekt potatis, Bearnaisesås & Tzatziki « Kardemumma Gumman
    Posted at 23:13h, 30 oktober Svara

    […] Receptet på Tzatziki hittar ni här. […]

  • Pingback:Linssallad med Tomat, Basilika & Citron « Kardemumma Gumman
    Posted at 19:31h, 31 januari Svara

    […] Har gjort lite små ändringar på receptet men det blev bra! Vi åt salladen med falafel & Tzatziki […]

Post A Comment