Kladdkaka i sin enkelhet

Kladdkaka i sin enkelhet

Kladdkaka är nåt så förbjudet gott och det farligaste är att den är så enkel att baka… Kan varieras i all oändlighet med dumlebitar, after eight, nötter osv osv men less is more.. Igår var vi på en väldigt lyckad 40 års fest med jättegod kall buffé! Claudia, kan du fråga svärmor om receptet på den supergoda kycklingen? 😉

Till dessert bjöds det på kladdkaka av 2 olika slag! Bra avrundning efter en god måltid…

Jag hade med en modell som är väldigt enkel att göra men ack så god! Blir sådär krispig på ytan och jättekladdig innuti… Yam-O!

 KLADDKAKA

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • ½ tsk salt
  • 150 g smält smör eller margarin

Rör ihop alla ingridienserna, (ej vispa) och häll i en smörad form.

175 grader i ca 20  minuterpå det nedersta gallret. Den ska va lite gungig i mitten när du tar ut den.

Pudra över lite florsocker då den svalnat! Servera med ex grädde/vaniljvisp/glass och frukt/bär.

*******************************

Ska se om ja hinner exprimentera med mina Dröm marshmallows kakor senare idag.. 🙂

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Jossan
    Posted at 17:32h, 26 oktober Svara

    Oj oj oj kladdkaka tackar man aldrig nej till. Kan inte du komma på ett gi-recpet på kladdkaka? 😀

    Kommer du ha med barnmatsrecept här också? Jag har brist på fantasi! 😀

  • kardemummagumma
    Posted at 19:01h, 26 oktober Svara

    Yees, ha ha kan bli lite knepigt att ersätta allt socker i kladdkakan mot GI! men försöka går ju.. 😉 Barnmatsrecept kommer då vi fixar nåt nytt! Just nu är frysen fuller en tid… 🙂

  • Claudia
    Posted at 23:04h, 27 oktober Svara

    Tack själva för att ni kom!!! O kakan var ju himmelsk…men det är ju som med allt du bakar, MUMS!!!

  • Pingback:Alla hjärtans dag tips… « Kardemumma Gumman
    Posted at 11:12h, 13 februari Svara

    […] (receptet här) Dumlefluff ovanpå (receptet under) Dekorera med exotiska frukter eller […]

  • vedrana
    Posted at 00:26h, 30 juni Svara

    Hej!!
    Måste bara fråga om det ska vara avsvalnat smör?
    Kram

Post A Comment