Slide background

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & Bakblogg med en gnutta familjeliv

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & bakblogg med en gnutta familjeliv

KARDEMUMMAGUMMANS

Mat & bakblogg med en gnutta familjeliv

Glass med Kiwi & Kondenseradmjölk

Written by Kardemumma Gumman. Posted in Desserter, Glass

Hittade ett smarrigt och superenkelt recept på glass hos finaste Linda, Jag testade med mosad kiwi i, riktigt gott! Det tar typ 5 minuter att röra ihop glassen så man kan bra testa nya smaker varje helg.. (Ingen glassmaskin behövs) ;) Det här behöver du : 5 dl vispgrädde 1 burk sötad, kondenserad mjölk (ca 400 g) 4 mosade Kiwi (eller valfri frukt, choklad, sylt etc..) GÖR SÅHÄR : Vispa grädden till mjuka toppar. Öppna burken med kondenserad mjölk, och rör ihop med grädden. Blanda ner vad du nu vill smaksätta med. Häll ut i en form, täck med plastfolie och frys 5-6 timmar. Ta fram ca 30-40 min före servering och låt tina något i kylen.

Spåra från din sida.

Kardemumma Gumman

En Svensk Mat och Bakblogg

Kommentarer (5)

  • Amy's piece of cake

    |

    Ser riktigt gott ut, nu blev jag glassugen så här sent på kvällskvisten!

    Svara

  • Maria

    |

    Spännande, det här måste testas!

    Svara

  • Gourmetmorsan

    |

    Det här måste testas! Glass utan glassmaskin låter strålande :-) Kram Gourmetmorsan

    Svara

  • Emma

    |

    Hej! Behöver man inte göra något åt mjölken innan ? Bara handla och öppna den ? :)

    Svara

Lämna en kommentar