Putsa Matsilver på en sekund!

Ja vad gör man då matsilvret börjar bli mörkt och fläckigt? Köper något dyrt medel kanske att gnugga in för att försöka få det att gänsa igen! Eller så inte. Nä, idag testade jag en ny metod att putsa på och döm av min förvåning då silvret började glänsa igen på någon sekund! Måste bara dela med mig av detta tips till er som ännu inte visste det. 🙂

 

Gör såhär:

Ta en skål i plast, lagom stor för att täcka matsilvret, Lägg en remsa aluminiumfolie i botten av skålen. Stö över massa bordssalt samt några msk bakpulver/baksoda och några droppar diskmedel. Koka upp vatten och häll över hela blandningen med bestick och låt ligga några minuter. Efter bara någon sekund blir silvret fint och blank igen!

Inte så illa med så liten ansträngning och med helt ofarliga medel man har hemma! I Love Husmorstips! Har ni något bra husmorsknep ni alltid tar till?18 thoughts on “Putsa Matsilver på en sekund!”

 • Nu har jag bakat philadelphiabullarna du tipsade om i somras tror jag…och det har blivit 2 laddningar bara i veckan !
  Supergoda…och nu har jag hittat så många fina recept här hos dig så det lär bli mer bakande 🙂

  ***
  KRAAAM EVA

  🙂

 • Jag vet inte om det räknas som husmorstips direkt, men ett litet tips ändå… Om man köper bröd i butik så får man ju en sån där papperspåse att lägga dom i, och brödet blir stenhårt rätt så snabbt i en sån påse. Om man däremot lägger papperspåsen (med brödet i såklart) i en liten plastpåse och knyter igen så håller det sig mjukt mycket längre 🙂

 • Ifall man får svårt att få bort saker från kastrullen. Ja då kan man ta lite tvättmedel och lösa upp i kastrullen med vatten. Efter en stund löses det upp av sig själv.

 • Åhhh det där med att putsa silver får mig alltid att få dåligt samvete. Tycker det är sååååå tråkigt. Men detta ska jag absolut testa… verkar ju inte vara så ansträngande precis 🙂

 • Det stämmer inte. Jag öste i en uppsättning av 21 bestick
  på en gång. Och dom blev tokfina, på bara en halv minut! 🙂

 • Googlade fram det här inlägget och oj vad bra det funkade! Sambons farmors graverade matsilver går helt plötsligt att använda! Tusen tack!

 • Klockrent!! Fick för mig att putsa upp ett antal nysilverbestick och såg framför mig att få ägna en avsevärd stund åt detta. Googlade för skojs skull på putsa nysilver och resten är historia. Kvällen räddad och de är som nya på ett litet kick. Bugar och bockar. 🙂

 • Har kört m bara bakpulver, funkar alldeles utmärkt 🙂
  Annat husmorstips – hemska kaffe-/tebeläggningar i termosar och kannor försvinner helt om man fyller upp kannan med vatten, petar i en diskmaskinstablett och låter stå över natten. Blir som nya!!
  (Glöm bara inte att diska ur och skölja riktigt ordentligt efteråt…)

 • Bästa tipset med silvret men en annat bra tips att göra rent termosar en tsk bakpulver varmt vtn skaka absolut ren på 1 min

 • Jättebra tips på att putsa nysilver. Och jag vill lova att mina var inte “så där” utan svarta. Lägger ut tipset på Mina Mattips på F.B

 • Testade tricket för nysilver, funkade super bra. Barnen var med och blev helt fascinerade. Tack.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *