Favorit i repris: Tacoknyten!

Tacoknyten är något så in i baljan gott! 😛 Överbliven tacofärs är perfekt! In i frysen och sen har man snabbmat en annan dag, tex dessa smarriga tacoknyten som uppkom pga överbliven färs! Yumiii! 🙂
Man kan variera dem i oändlighet och tillägga samt ta bort efter egna favoriter.

Du behöver:

1 rulle SaraLee smördeg
300 g tacofärs
2 dl creme fraiche/ turkisk yoghurt (hoppade jag över idag)
1 burk majs
salsa
persilja (Hoppade jag över idag)
2 dl riven ost
2 dl krossade nachos

Till pensling:

1 uppvispat ägg
sesam eller vallmofrö

Gör såhär:

1.Rulla ut smördegen och bred färsen över i ett jämnt lager, bred över lite creme fraishe, krossade nachos, salsa, ost, majs & färsk hackad persilja.

2.Rulla ihop smördegen från kortsidan och skär den i 4 delar, pensla med uppvispat ägg och strö över lite vallmofrö/ sesamfrö.

3.In i ugn 210 grader i ca 15-20 minuter. Servera med en sallad, nachos, salsa, creme fraiche!

Rulla ut smördegen och bred på fyllningen…

Fylld & ihoprullad..

Penslad med uppvispat ägg, klar för ugnen!


Klart!

15 reaktioner på ”Favorit i repris: Tacoknyten!

  1. Vilket kul sätt att äta tacos! Definitivt en idé jag ska lägga på minnet, det tenderar ju oftast att bli en massa färs över när man lagar tacos.

  2. Å va smart, jag får alltid tacofärs över som jag fryser in, jag brukar göra paj av det men nu vet jag vad jag ska prova nästa gång! Trevlig helg!

  3. Sara Lee´s smördeg är ju så praktiskt! Jag blev impad av detta recept förut och nu MÅSTE det snart invigas! Ser otroligt gott ut! Trevlig helg på er! Kram kram

  4. Och jag som älskar tacos, inclusive min familj! Ser att jag måste vara en mer flitig matbloggssurfare. Tråkigt att jag missade ” skicka vidare”, men nästa gång är jag med!

  5. Hoppsan, fel adress i min tidigare kommentar! Ta gärna bort den om du vill. Jag gör ett nytt försök.

    Och jag som älskar tacos, inclusive min familj! Ser att jag måste vara en mer flitig matbloggssurfare. Tråkigt att jag missade ” skicka vidare”, men nästa gång är jag med!

Kommentera