Gräddig Kycklinggryta med mango chutney, banan, cashewnötter och sambal oelek

4–6 personer

  • 1-2 grillade kycklingar eller 4 stekta kycklingfiléer
  • 1 dl mango chutney
  • 2 bananer
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl cashewnötter
  • Paprikapulver, salt, peppar och curry
  • 2 hackade paprikor
  • Ris för 4-6 personer

GÖR SÅ HÄR

  1. Koka ris för 4-6 personer och fördela I botten på en ugnsform.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Plocka loss allt kycklingkött från de grillade kycklingarna. Skär dem i små bitar. (Eller skär de stekta kycklingfiléerna i småbitar.
  3. Lägg
  4. Fördela kycklingen över riset. Finhacka paprika om du vill och strö över.
  5. Skär bananerna i bitar. Lägg dem ovanpå kycklingköttet.
  6. Vispa grädden fluffig. Blanda ner mango chutney, crèmefraiche, sambal oelek och krydda med salt, peppar, curry och paprikapulver. Bred ut gräddblandningen ovanpå kycklingen och bananen.
  7. Strö över de hackade cashewnötterna.
  8. Grädda allt i nedre delen av ugnen i 20–25 min
  9. Servera gärna med en sallad.