
Gräddig Kycklinggryta med mango chutney, banan, cashewnötter och sambal oelek

4–6 personer
- 1-2 grillade kycklingar eller 4 stekta kycklingfiléer
- 1 dl mango chutney
- 2 bananer
- 5 dl vispgrädde
- 2 tsk sambal oelek
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl cashewnötter
- Paprikapulver, salt, peppar och curry
- 2 hackade paprikor
- Ris för 4-6 personer
GÖR SÅ HÄR
- Koka ris för 4-6 personer och fördela I botten på en ugnsform.
- Sätt ugnen på 225 grader. Plocka loss allt kycklingkött från de grillade kycklingarna. Skär dem i små bitar. (Eller skär de stekta kycklingfiléerna i småbitar.
- Lägg
- Fördela kycklingen över riset. Finhacka paprika om du vill och strö över.
- Skär bananerna i bitar. Lägg dem ovanpå kycklingköttet.
- Vispa grädden fluffig. Blanda ner mango chutney, crèmefraiche, sambal oelek och krydda med salt, peppar, curry och paprikapulver. Bred ut gräddblandningen ovanpå kycklingen och bananen.
- Strö över de hackade cashewnötterna.
- Grädda allt i nedre delen av ugnen i 20–25 min
- Servera gärna med en sallad.