Gulaschsoppa med köttfärs

Gulaschsoppa med köttfärs

 

INGREDIENSER

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 potatisar
  • ¼ rotselleri
  • 1 röda paprika
  • 2 morötter
  • 400 g nötfärs
  • smör och olja till stekning
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad mejram eller oregano
  • 1 tsk mald kummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 ½ msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater (ca 400 g)
  • 1 liter vatten
  • 2 tsk salt och svartpeppar
  • grekisk, turkisk eller rysk yoghurt

Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala potatis, morötter och rotselleri och skär i mindre stavar. Kärna ur paprikorna och tärna dem. Bryn köttfärsen ordentligt i smör och olja i en kastrull. Tillsätt lök, vitlök, morötter, potatis, selleri och paprika. Krydda med paprikapulver, mejram, kummin och cayennepeppar. Tillsätt tomatpurén och rör om. Häll i tomaterna och vattnet. Salta och peppra och låt soppan koka i cirka 20 minuter.

Servera med ett gott bröd och en klick grekisk, turkisk eller rysk yoghurt.

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments

Post A Comment