
Gulaschsoppa med köttfärs
INGREDIENSER
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 potatisar
- ¼ rotselleri
- 1 röda paprika
- 2 morötter
- 400 g nötfärs
- smör och olja till stekning
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad mejram eller oregano
- 1 tsk mald kummin
- 1 krm cayennepeppar
- 1 ½ msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater (ca 400 g)
- 1 liter vatten
- 2 tsk salt och svartpeppar
- grekisk, turkisk eller rysk yoghurt
Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala potatis, morötter och rotselleri och skär i mindre stavar. Kärna ur paprikorna och tärna dem. Bryn köttfärsen ordentligt i smör och olja i en kastrull. Tillsätt lök, vitlök, morötter, potatis, selleri och paprika. Krydda med paprikapulver, mejram, kummin och cayennepeppar. Tillsätt tomatpurén och rör om. Häll i tomaterna och vattnet. Salta och peppra och låt soppan koka i cirka 20 minuter.
Servera med ett gott bröd och en klick grekisk, turkisk eller rysk yoghurt.