
13 okt Salami och Brie smörgåstårta

Denna smörgåstårta är i lite mindre format, 3 gånger 3 bröd per lager. Jag använde 1 förpackning stor formfranska till tårtan. Skär bort kanterna på brödet. Börja och avsluta med ett lager bröd, 2 lager med fyllning. Godast blir tårtan om du lägger över en fuktig bakduk och in i en plastpåse under natten, dekorera den dag 2!
Soltorkad tomat och brieröra
2 dl creme fraiche
200 g Philadelphiaost
Ca 3-4 finhackade soltorkade tomater
200 g brieost i bitar
Salt och peppar
Mixa allt till en slät röra.
Salamiröra
2 dl creme fraiche
0.5 dl chilisås
1 förpackning färskost paprika & Chili
1 liten finhackad rödlök
100 g finhackad pepparsalami
Till spackling av tårtan:
3 dl hårtvispad grädde
0.5 dl majonäs
Vispa grädden hårt och vispa sen ner majonnäsen.
Spackla och dekorera tårtan!
Förslag på dekoration:
Serranoskinka
Salami
mozzarellabollar
oliver
Färsk basilika
Passionsfrukt
Physsalis
Manchego-ost
Brieost
Körsbärstomater
Gurka
Salladsblad
Ärtskott
Kapris
No Comments