Ny trend: Detta köper svenskar på nätet!

I betalt samarbete med lovebuddy.se

Vi svenskar handlar allt mer över internet. Det finns med all säkerhet många orsaker till varför vi väljer att klickar oss runt på nätet istället för att handla i vanliga butiker på stan. Det kan exempelvis vara att priserna är bättre och självfallet en massa andra saker också, men det kommer vi till alldeles strax. Dessutom ska vi titta lite på vad det egentligen är svenskar köper på internet. För det finns i själva verket en kategori av produkter som sticker ut, du blir förmodligen också förvånad.

Trenderna just nu

På internet kan man köpa allt möjligt och det är ofta när det kommer nya grejer som kunderna strömmar till. Det senaste i slaget är att köpa erotiska produkter från internet. det kan till exempel vara en fina underkläder, massageoljor, knipkulor eller något helt annat. Produkterna kommer hem och man slipper gå till en shop och köpa dessa saker, vilket en del kan tycka är skönt att slippa.

Hur började internethandeln?

På engelska kallas det world wide web, du känner förmodligen igen begreppet. Det är därifrån webbadressernas prefix härstammar, alltså de välkända “www”. När du knappar in webbadressen till en webbsida på internet använder du kanske “www” som prefix och det står alltså för det engelska uttrycket som beskriver ovan, men på svenska kallas vi det bara webben. 1995 öppnade webben för allmänheten och med det börjar internets historia, som vi känner till det och därmed också internethandeln. För det dröjde inte länge innan man började sälja produkter över internet. 

Vad ska man tänka på?

Att kunna sitta hemma i soffan, vid köksbordet eller liggandes i hängmattan i trädgården och kunna sitta och jämföra olika produkter och varor. Enkelt och snabbt kan du sedermera klicka hem de varor du har bestämt dig för att köpa och sedan är det bara att vänta på att varorna levereras utanför din bostads dörr. De är alla olika faktorer som med all säkerhet är bidragande till att internethandeln har växt sig så stor som den har gjort. 

När man handlar på internet kan man med fördel köpa från svenska sidor, eftersom man då är säkrad av den svenska köplagen och de rättigheter som kommer med den. Men som regel kan man säga att handla via internet inom Europa är säkert. Det man kan tänka på när man handlar från sidor från andra länder är att det kan vara andra handelslagar som gäller. Det innebär att du som konsument inte alltid har rätt att returnera varorna, som du har köpt, inom fjorton dagar, som till exempel den svenska köplagen fastslår.

I samarbete med Lovebuddy.se