
14 jul Knäckig blåbärspaj

Fyllning
500 g blåbär, färska eller frysta
0,5 dl syltsocker
2-3 tsk potatismjöl (alt majsstärkelse)
Knäckig smuldeg:
175 g smör
2 dl strösocker
2 krm salt
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en bunke och lägg i pajformen.
- I en annan bunke blandar du ihop strösocker, salt, havregryn, vetemjöl och bakpulver.
- Smält smöret i en kastrull och häll sedan ner det i bunken tillsammans med sirap. Rör ihop till en jämn smet och klicka ut den på bärfyllningen.
- Bre försiktigt ut i ett jämnt lager över bären.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills den fått fin färg.
- Pajen är jättegod att servera direkt men det går utmärkt att förvara den i kylskåpet tills den svalnat.
- Servera med en kula vaniljglass eller massor med vaniljsås

No Comments