Den gröne Jägaren

Den gröne Jägaren

Den Gröne Jägaren

Anorna sträcker sig mer än 300 år bakåt i tiden. Redan 1692 har källaren Gröne Jägaren omnämnts i Henels förteckningar över dåtidens vinskänkar. Krogen var belägen vid S:t Paulsgatan, intill Van der Nootska Palatset som byggdes 1671 och källaren Gröne Jägaren existerade som värdshus långt in på 1800-talet.

Gröne Jägaren var redan på 1600-talet en av de kändare krogarna på Åsön, som senare fick namnet Södermalm. Jacob Johan Anckarström lär ha ätit sin middag här den 16 mars 1792, innan han tog sig ner till operamaskeraden och sköt ihjäl kung Gustav III med en pistol laddad med metallskrot.

Idag befinner ni er i det Hellgrenska Palatset vilket byggdes 1866. Högre upp låg noblessens våningar där även kung Oscar II har superat. Den gröne Jägaren är även ett kännt tillhåll för alla sköna Bajensystrar och bröder som vill ha lite förfriskning innan matcherna. Jag och fraun (Minna) testade nu senast på deras förnyade meny som inte var helt fy skam. Förrätten med Friterad halloumi, whiskeyhonung och rödlöksmarmelad hade jag kunna äta som varmrätt flera dagar i veckan! 😀

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments

Post A Comment