
13 okt Silviakaka
Denna Silviakaka är snabblagad och himla god! Synd man gör den så sällan!
Det här behöver du:
- 3 ägg
- 3 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1 1/2 dl kallt vatten
Kräm
- 150 g smör
- 1 1/2 dl socker
- 2 äggulor
- 3 tsk vanijsocker
- kokos till topping
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda i det kalla vattnet och till sist mjölet ihoprört med bakpulvret.
- Häll smeten i långpanna klädd med bakplåtspapper. Om du använder långpanna är gräddningen omkring 15 minuter. Kolla med sticka att smeten stannat.
- Låt kakan svalna.
- Koka ihop krämen i en liten kastrull. Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning. Tänk på att det är äggulor i smeten så du inte har för hög värme.
- Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos.
No Comments