
Baconrullad köttfärslimpa med ost, gräddsås och potatismos
Baconlindad köttfärslimpa med gräddsås, nykokt potatis och gurka, riktig husmanskost. Går alltid hem!
Köttfärslimpa:
- 500g köttfärs (fläsk, bland eller nöt)
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- ½ dl matlagningsgrädde
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm vitpeppar
- En nypa salt
- 2 msk finhackad gul lök
- 2 paket bacon
- Valfri fyllning: Jag valde ost!
Gräddsås:
- Stekspad från köttfärslimpan alt. 1 dl köttbuljong
- 1 ½ dl matlagningsgrädde
- 1 dl mjölk
- 2 tsk soja
- Svart – och vitpeppar
- Salt
- Maizena till redning
Instruktioner
- Blanda köttfärsen med ströbrödet och rör om väl. Tillsätt sedan ägg, mjölk och grädde. Rör tills det blir en fast smet.
- Vänd ner lök, svartpeppar, vitpeppar och en nypa salt.
- Rada ut baconskivorna bredvid varandra och täck med färsen. lägg valfri fyllning ovanpå och rulla ihop till en limpa. Lägg på en smord ugnsform och sätt in i ugnen i 60 min på 175.
Gräddsås:
- Använd stekspadet från köttfärslimpan och koka upp under omrörning tillsammans med grädde och mjölk.
- Sänk värmen och tillsätt soja, svart -och vitpeppar samt salt. Låt det småkoka någon minut.
- Red sedan med maizena till önskad konsistens.
- Servera köttfärslimpan och gräddsåsen tillsammans med potatismos, gurka och lingonsylt!