Ännu ett år med Bajen, Hammarby Fotboll 2016

Vi firar ännu ett år av Hammarby-fotboll

Nu när vi närmar oss slutet av 2016 är det passande att vi tittar tillbaka på en av mina stora passioner utöver mat – fantastiska Hammarby IF!

Ok, det är sant att vi slutade mitt i tabellen, men jag är fortfarande stolt över de grönvitklädda grabbarna och att vi fortfarande har ett lag i Allsvenskan nästa år.

Alla Hammarby-fans vet att vi har haft vår beskärda del med- och motgångar, med nedflyttning till Superettan år 2009 trots att vi spelade riktigt bra i UEFA-cupen bara ett par säsongen innan dess.

 

Återigen fick vi stora mängder spänning och oförglömliga ögonblick, där vår vinst över IFK Göteborg var en av mina personliga favoriter, en match som nästan gjorde att jag kunde glömma den smärtsamma 0-3-hemmaförlusten mot våra rivaler AIK tidigare under sommaren.

Men oavsett vad som händer på planen är det Hammarbys legendariska fans som alltid skapar en fantastisk matchstämning med låtar som ’Just idag är jag stark’, vilket är en viktig del av alla matcher.

Våra fans är kända för att vara glada och stolta över att bära Hammarbys gröna och vita färger. Det är alltid intressant att se vilka sponsorer som får chansen att dyka upp på våra lagtröjor. På sistone har det varit allt från välgörenhetsorganisationer som UNICEF, läskföretag som Pepsi och publikfavoriten Magnus Lefverts plåtföretag som fått chansen att synas där!

Du lär dock inte se några iGaming-företag som SpelaSäkert på Hammarbys tröjor under 2017. Svensk fotboll har bannlyst sådana spelföretag som erbjuder spelautomater och bordspel från att vara med och synas och vara associerade med våra största fotbollsklubbar.

Det är lite märkligt att de som bestämmer väljer att slå ned mot marknadsföring, men verkar göra väldigt lite för att hindra pyroteknik från att förstöra och göra våra fotbollsmatcher till en svår plats att ta med sina barn till.

hammarby_premiere_tele2_arena_bengal

 

Jag hoppas också att vi nästa säsong skonas från de olyckliga våldsamheter vi såg efter att Hammarby välförtjänt besegrade Djurgården.

Viktigast av allt dock är att Hammarby på sin första match nästa säsong den 1:a april mot Norrköping levererar massor av mål och allt annat som gör oss hammarbyare glada! 😉