Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater och spenat

image

  • 6 port pasta (ca 600 g)
  • ca 900 g strimlad kycklingfilé
  • 1 burk soltorkade tomater
  • 1 påse färsk babyspenat
  • Salt och peppar
  • 1 1/2 vitlöksklyfta
  • 3 dl lätt crème fraiche
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk kycklingfond

 

  • Till servering: Ruccolasallad och riven parmesanost
  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och stek den i olivoljan. Salta och peppra.
  3. Skär soltorkade tomater i mindre bitar och blanda ner dessa tillsammans med baby spenaten. Låt steka med tills spenaten krympt ihop. Pressa i vitlöken mot slutet och vänd runt. Häll i crème fraichen, grädden och kycklingfonden, låt puttra några minuter. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar!
  4. Servera genast med ruccolasallad och riven parmesan.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *