
17 jun Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater och spenat
- 6 port pasta (ca 600 g)
- ca 900 g strimlad kycklingfilé
- 1 burk soltorkade tomater
- 1 påse färsk babyspenat
- Salt och peppar
- 1 1/2 vitlöksklyfta
- 3 dl lätt crème fraiche
- 3 dl matlagningsgrädde
- 2 msk kycklingfond
- Till servering: Ruccolasallad och riven parmesanost
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Skär kycklingen i mindre bitar och stek den i olivoljan. Salta och peppra.
- Skär soltorkade tomater i mindre bitar och blanda ner dessa tillsammans med baby spenaten. Låt steka med tills spenaten krympt ihop. Pressa i vitlöken mot slutet och vänd runt. Häll i crème fraichen, grädden och kycklingfonden, låt puttra några minuter. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar!
- Servera genast med ruccolasallad och riven parmesan.
No Comments