Korvsoppa och vitlöksbröd

 

image

Det här behöver du :

 • tärnad falukorv
 • 1 liter köttbuljong
 • 2 potatisar
 • 2 morötter
 • 1 palsternacka
 • 1 rödlök
 • 2 msk tomatpuré
 • 2 msk aivar relish
 • 1 lagerblad
 • Salt & peppar
 • 2 dl makaroner

GÖR SÅHÄR :
Skär korven i mindre bitar och stek i stekpanna. Ställ åt sidan så länge.
Ta fram en rymlig kastrull och klicka i lite smör. Finhacka rödlöken och fräs i smöret. Slå på buljongen när löken blivit genomskinlig. Låt koka upp. Skala och skär under tiden potatis, morötter och palsternacka i mindre bitar och lägg i kastrullen och låt koka några minuter. Smaksätt med lagerblad och tomatpuré, aivar relish, makaroner/pastasnäckor och låt småputtra ca 8-10 min. Tillsätt korven allra sist och låt sjuda med några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ex vitlöksbröd och creme fraiche.