Krämig Vegetarisk pasta med svamp

Här kommer ett gott recept om man vill köra lite vegetariskt, vilket vi har börjat göra rätt ofta här hemma! 🙂

image

Ingredienser:

  • 400 gram pasta
  • 400 g blandad svamp som champinjon, kantareller, shiitake el portabello
  • 1 halv purjolök
  • 0,5 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 4 dl vispgrädde
  •  1 burk creme fraiche
  • 2 tsk ljus japansk soja
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl riven parmesanost (valfritt)

Tillagning:

  1. Skiva svampen, hacka löken, chilin  och paprikan.
  2. Fräs allt i olivoljan i någon minut och pressa ner vitlöken.
  3. Tillsätt grädden och creme fraiche.
  4. Smaka av såsen med salt, soja och svartpeppar.
  5. När pastan är al dente (har tuggmotstånd men är kokt) så är den klar!
  6. Lägg lite ruccola ovanpå samt riv över parmesan på toppen!