Kockens bästa vän

Kockens bästa vän

Naturligtvis vassa knivar och bra råvaror! 🙂 Har länge varit sugen på en riktigt grym kniv och efter att ha prata med flera i branschen kom jag fram till att det är en Global kniv jag behöver! Extraordinary knives for ordinary people helt enkelt Det handlar inte bara om att de håller skärpan bättre, och att de är estetiskt tilltalande, mycket slitstarka, behändiga och arbetsbesparande. Eller att det finns en speciell kniv för vartenda tillfälle i köket. Det mesta handlar om att knivar som har dessa egenskaper gör det så mycket roligare att laga mat.

Tidigare slipades varje Global kniv för hand. Det var enda sättet att uppnå en perfekt skärpa. Hos Yoshikin i Japan, där knivarna tillverkas, finns för närvarande sju slipare varav två är mästare. Det tar fem till tio år att bli mästare och bara en mästare kan godkänna slipningen. Så är det och så har det varit i tusen år i den japanska knivtillverkningen. Men idag är trycket så stort på fabriken att handslipning av alla knivar inte längre är möjlig. Istället har Global införskaffat ett par högteknologiska sliprobotar som ständigt övervakas av mästarna. Bland annat gör man kontinuerliga stickkontroller under slipprocessen. Dessutom har materialet utvecklats mycket de senaste 20 åren. Varje knivblad är tillverkat av ett rostfritt Cromova 18 stål som är köldhärdat för exakt hårdhet. Det ger en egg som är skarpare och mer slitstark än knivar tillverkade av vanligt stål. Akta fingrarna.

image

 

Jag beställde mina knivar via en sida som heter Shopalike som hjälper sina besökare att hitta massor av produkter från flera hundra butiker, inklusive Zalando, Royal design och Ellos. Blir helt lyrisk när man sitter och kollar på “kökskategorin” och hittar massa man inte visste att man behövde! 😉

Jag valde modellerna som kom i en 30-års Jubileumsutgåva med:

  • Kockkniv 20 cm – G-77
  • Skalkniv 9 cm – GS-38
  • Liten kockkniv 13 cm – GS-89

Kan varmt rekommendera dessa, speciellt kockkniven som ligger perfekt i handen!

image

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments

Post A Comment