Nyttigare pannkakor med dinkel, chiafrön och Bovetemjöl

Det blir till att gnugga de små geniknölarna vid varje mål för att få till ett nyttigare alternativ än det gamla invanda, sen att få barnen med på noterna! Men idag lyckades vi kombinera ett nyttigt mellanmål som de åt med god aptit! Kommer bli fler gånger!

pannkisar

Dinkelpannkakor med bovetemjöl & Chiafrön
(Cirka 10 stycken)
Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk (el mandelmjölk)
  • 1,25 dl dinkelmjöl
  • 1,25 dl Bovetemjöl (el ersätt samma mängd med dinkel)
  • 2 msk chiafrön
  • 0,5 tsk salt
  • Smör eller kokosolja till stekning

Gör så här:
Vispa ihop ägg och hälften av mjölken, rör sedan ner dinkel, chiafrön samt bovetemjölet och vispa för hand till en jämn smet, rör sist i resten av mjölken. Stek i smör eller kokosolja tills de får en fin färg! Servera med ex naturell kvarg och färska bär.

pannkak