04 nov Högrevschili med choklad och porter
Inte mycket action här, inne på 11:e dagen utan internet (och TV) här hemma, men mat lagar vi! Som denna smarriga chili med mörk choklad och öl. Supergott långkok! (Gjorde min i Crock pot men funkar lika på på spisen…)
Du behöver
- 1 kg högrev skurna i fina grytbitar
- 3 gula lökar
- 1 pkt bacon
- 1 hel vitlök
- 1 färska jalapenos
- 2 chilifrukter
- 2-3 tsk spiskummin
- 1-2 tsk kryddpeppar
- 2-3 tsk svartpeppar
- 1 flaska mörkt öl (0.5 l)
- ½ kaka Marabou chili mörkchoklad (Läggs i efter halva tiden)
- Hickory & Brown Sugar Barbecue Sauce (Sweet Baby Ray’s)
- Salt
Gör så här
Hacka lök, strimla baconet i små bitar. Fräs bacon i en torr gjutjärnsgryta (eller i en stekpanna om du tänker använda din crock pot senare), i med lök. Skär köttet i mellanstora bitar och lägg i grytan och bryn tills det får lite färg. Pressa ner hela vitlöken och tillsätt alla kryddor, chili, ½ dl bbq sås samt öl. Låt sjuda under lock tills all vätska har kokat in, minst 4 timmar. (Ska du använda crock pot häller du över allt och ställer in på lågtemp i 8 h) Glöm inte lägga i chokladen efter 2 timmar. (Direkt i crock pot) Om det krävs mer vätska så ta vatten, 1 dl i taget. Smaka av med salt och barbecuesåsen.
När chilin är klar kan du dra en gaffel genom köttet och det fransar sig, dvs faller samman.
Åt chilin med denna gosa Tomatsalsa med Koriander samt gräddfil med koriander och vitlök!
Tomatsalsa
- 4 färska plommontomater hackade
- 1 salladslök tunt skivad
- ½ röd chili hackad
- 1 kruka koriander
- saft från 1 lime
- salt
- socker
- svartpeppar
- 4 msk Olivolja
Så här gör du
Blanda tomater, salladslök, chili och hackad koriander och smaka av med lime, olivolja, salt, socker och peppar. Låt stå och dra i rumstemperatur minst 30 minuter.
No Comments