Tävlingbidraget och en trevlig kväll på Restaurangakademien

Nu ligger mitt tävlingsbidrag i Cono sur tävlingen uppe och jag hoppas ni har lust att rösta! 🙂 Det gör ni HÄR! (Örtbakad lammfilé)

Alla vi deltagare träffades igår på Restaurangakademien för att tillsammans laga mat och provsmaka lite fler av Cono surs viner, hade så himla trevlig kväll, vilka fantastiska bloggkollegor som alla kommit från olika delar av Sverige för att ses! (Själv hade jag hela 8 minuter med tåg till Restaurangakademin).

 

image

wpid-20140822_170346.jpg

Fina bloggkollegor minglar…

wpid-20140822_173101.jpg

image

Julius Wallmo, köksansvarig på Restaurangakademien guidade oss igenom hur alla rätter skulle lagas!

image

image

image

Underbar skummad Jordärtskockssoppa med ost och anklever som förrätt. Till detta drack Cono sur Chardonnay

image

Carpaccio på sej smaksatt med kombu, sojatapioca, ostronmajo, sjökorall, forellrom och citronjuice!

image

Kalvbräss med Karljohansvamp, bondbönor, blomkålspuré, krasse och tryffel. Till detta dracks kvällens godaste vin! Ett fottrampat Pinot Noir ”Ocio”, vilken smakkombination!

image

Som huvudrätt åts det stekt ankbröst med fettkappan rispad och långsamt stekt från kall stekpanna så att fettkappan långsamt smälte istället för att brännas! Linser och  stekta rotsaker blandat med en rödvinssky, smörstekta kantareller och toppat med rostadlök blandad med timjan! Kvällens godaste rätt!

image

image

En riktig toppenkväll och någon av oss ska få tävla för Sverige i delfinalen i Paris och förhoppningsvis ska en av oss vinna resan till Cono surs vingårdar i Chile. Sveriges bidrag var klart starkast!