14 aug Kinuski-daimpaj (Kolapaj)
En otroligt god och mycket enkel glasspaj att blanda ihop. Jag lovar, den kommer gå åt mycket snabbt! 😉 (Räcker till ca 8-10 pers)
- 200 g digestivekex
- 100 g smält smör
- 2½ dl vispgrädde
- 2 dl crème fraîche eller turkisk yoghurt
- 2 dl färdig kinuskisås (kolasås)
- 2 st dubbeldaim
Gör såhär:
Krossa kexen,smält smöret och blanda ihop , bred ut på bottnen av en pajform. Vispa grädden och blanda i crème fraîche eller turkisk yoghurt och kinuskisås (kolasåsen). Hacka daimen grovt, spara lite att strössla på toppen och blanda i resten i gräddblandningen. Häll ovanpå kexbottnen och täck med plastfolie. Ställ formen i frysen några timmar och ta fram den en liten stund innan servering.
Kinuskisås= kolasås! (som man tex har på glass) Går även använda en burk färdigkokt dulche de leche eller koka en burk kondenserad mjölk istället!
Innan frysen…
Efter frys…


Sarah
Posted at 01:29h, 20 augustiVad kul med recept 🙂