Luftiga Morotsfrallor

Luftiga Morotsfrallor

Vad gör man en regnig söndag i Högdalen?Bakar såklart! Luftiga morotsfrallor som är svåra att motstå… och självklart ska de bakas i ballerinakläder!

image

 

 

    • 5 dl vatten
    • 1 dl olja
    • 4 dl rivna morötter
    • 50 g jäst
    • ½ dl ljus sirap
    • 3 dl havregryn
    • 3 dl dinkelmjöl
    • ca 8-10 dl vetemjöl (Använde manitoba cream)
    • salt

Gör såhär:

Smula ner jästen i en stor bunke. Jag använde köksmaskinen med degblandaren. Degen ska arbetas ganska länge så en maskin är att föredra. Ljumma vattnet till 37 grader, fingervarmt och rör ut jästen. blanda ner sirap, olja och salt. Rör ner rivna morötter, havregrynen och dinkelmjölet. Rör sist ner vetemjölet pö om pö, kan behövas mer beroende på vätskan från morötterna. Låt arbeta ihop till en fast deg tills den släpper kanterna på bunken. Låt jäsa under duk till dubbelstorlek ca 30 min. Kavla ut på mjölat bakbord och ta ut rundlar med en lagom form, i mitt fall en efterrätts skål! (Så får alla samma jämna form) Pudra med lite vetemjöl och låt jäsa på plåt under bakduk ca 20 min. Ugn 220 grader ca 10 minuter! Låt bröden svalna under bakduk.

Hade med min prima ballerina som håller i trådarna!

wpid-img_20140622_114943.jpg

Provsmak!

image

image

Runda jämna fina!

image

image

image

nette
info@kardemummagumman.se
4 Comments
  • Julie
    Posted at 19:49h, 30 juni Svara

    Sååå goda tekakor!! Jag la upp receptet på min bak-blogg 🙂 (frågade dig på Kakburken) Måste ju baka dessa igen och igen och igen… 🙂
    Så goda!

  • Pingback:Luftiga morotsfrallor | Bambi
    Posted at 10:34h, 06 juli Svara

    […] Recept hittad hos Kardemummagumman […]

  • JohannaS
    Posted at 14:40h, 23 oktober Svara

    Hej, kan man byta ut dinkelmjölet mot vanligt eller något annat?

    • Kardemumma Gumman
      Posted at 20:15h, 20 november Svara

      Yes det funkar att byta ut! 🙂 Vetemjöl går bra…

Post A Comment