Mot Azerbajdzjan

Tja eller bara Emmis. .. Har precis släppt av skruttan som är påväg till Arlanda och ska åka utomlands utan mamma för första gången, (grinade som en tok i bilen påväg hem igen…) blir säkert kul att få umgås lite med farmor och farfar och alla kusiner i Azerbajdzjan ! 🙂

image

Var ett bra tag sen jag var där sist men ett fantastiskt land att besöka om man vill komma bort från turism-områden! 🙂 Höll till i huvudstaden Baku men även i en liten by i bergen som heter Lerik (Dit Emmis är påväg)

Azer 2007 025

Azer 2007 053

Azer 2007 075

Azer 2007 015

Azer 2007 003

Azertrip 042

Tänkte bjuda er på en rätt från Azerbajdzjan…

Köfte & Pilaff

pilaff

Det här behöver du:

 • 400 g nötfärs
 • 1 hackad gullök
 • 2 msk olivolja
 • 1 dl ströbröd
 • 1 ägg
 • 1 skållad tomat i tärningar
 • 1 tsk kanel
 • 1 msk hackad mynta
 • salt och vitpeppar
 • 1/2 dl finhackade valnötter
 • smör till stekning

Valnöt & tomatsåsröra

 • ½ gullök
 • ½ tsk saffran
 • 2 msk tomatsås
 • 1 dl finhackade valnötter (i matberedare)
 • 1 tsk vinäger

1.Fräs löken i olja utan att den får färg (all lök) spara 1/3 del. Blanda ströbröd och ägg och låt svälla en stund. Blanda lök och äggblandning med nötfärs, tomat, kryddor och nötter. Forma till småbullar och stek dem i smör i en panna. 2. Tillsätt resten av löken bland de färdiga köttbullarna, saffranet, tomatsåsen, de färdigt malda valnötterna samt vinägern. Låt koka ihop under omrörning. Smaka av med salt & peppar.