04 maj Kokta kronärtskockor med citronsmör
Emmis favoriter! Doppa köttiga blad i citronsmör… Väldigt enkelt att göra är de med! 🙂
- 2 kronärtskockor
- 50 g smör
- ½ citron (rivet skal +saften)
- 1 krm salt
Tillagning
Skölj skockorna (klipp av bladspetsarna). Lägg i gryta och täck nätt och jämnt med vatten. Koka 30-50 minuter, testa genom att försöka rycka loss ett blad vilket ska gå lätt. Är skockorna riktigt små och färska kan 20 minuter vara tillräcklig koktid.
Ta upp skockorna ur vattnet och lägg dem upp och ner en stund så vattnet rinner ur.
Skockorna serveras tillsammans med en liten skål med smöret blandat med rivet skal av citron, saften och lite salt. Doppa bladen ett och ett och njut.
Trollmamma
Posted at 07:48h, 07 majBara så du vet, du har skrivit “jordärtskockor” i receptet. Lätt hänt, men… 🙂
Verkar himla gott det här, jag har aldrig ätit kronärtskockor. Kan man äta hela bladet eller är det en del nedtill som man äter?
Kardemumma Gumman
Posted at 19:36h, 07 majåh tack för att du var så uppmärksam! Åtgärdat! 🙂 Det är nertill av bladen, de blir väldigt sega upptill! Testa! 🙂