Parma – och salvialindad kyckling med tryffelblomkålsmos

Helgens recept att testa i ”Bosch Matglädje!”  blev Parma – och salvialindad kyckling med tryffelblomkålsmos. Idag användes mixern i Mum5! Ett riktigt kanonrecept! Var lite tveksam till ingredienserna men jisses vilken överraskning, både jag och min vän gillade smakerna!

mum

image

Det här behöver du:

  • 1 stort blomkålshuvud
  • ½ dl creme fraiche
  • salt & peppar
  • vit tryffelolja
  • 400 g kycklingfilé
  • 8 skivor parmaskinka
  • salviablad

Tillagning

1. Dela blomkålshuvudet i buketter och koka tills den blir mjuk. Känn med en sticka. Häll av vattnet. Mixa blomkålen med lite av kokspadet med mixerstav eller mixer. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

2. Dela kycklingen så att det sammanlagt blir 8 delar. Filéerna kan t.ex. delas på längden. Lägg salviabladen på kycklingbitarna och linda parmaskinkan runt. Fäst med tandpetare. Stek i stekpanna först på lite högre värme så att det blir brynt och sedan på svagare värme så att kycklingbitarna blir genomstekta.

3. Lägg upp kycklingen och moset på tallrikar och ringla tryffelolja över blomkålsmoset.

image

image