Delizie alla Romagnola , helgens Bjudmiddag

Hade Mello-gäster i helgen och ville testa ett nytt recept! Enkelt och riktigt gott så detta kan både vuxna och barn rekommendera! Använde färdig bechamellsås och tomatsås här så det gick riktigt snabbt!

image

4 port

  • 2 paket färska lasagneplattor
  • 1 pkt bechamellsås
  • 1 burk tomatsås (Använde barillas pecorino)
  • kokt skinka av bra kvalité
  • 1 zuccini
  • emmentalerost i skivor
  • salt & svartpeppar

Bred ut två lasagneplattor efter varandra (så de överlappar lite) ungefär lika långa som en vanlig skärbräda. Täck med skivor av emmentalerost. Skär skivor av zuccinin med osthyvel och lägg ovanpå osten. Toppa med skinka. Rulla i hop rullarna hårt (från kortsidan) och plasta in i plastfolie och låt ligga kallt i en stund (då är det lättare att skära dem i fina bitar som håller i hop).

Häll ett lager med bechamellsås i botten på en ugnsform. Skär pastarullarna i ca 3 skivor var. Lägg dessa ”stubbar” med snittytan uppåt i formen. Häll över resterande bechamellsås. Ringla över tomatsås efter smak. Strö över riven ost (emmentaler även här eller annan smakrik ost). Salta & peppra. Ställ in formen i 225C ca 20 min. Servera genast. Jag hade en sallad med ruccola och oliver till, Tzatziki samt surdegsbaguette!

image

image

image

Till dessert blev det ljumna kolapäron med vaniljglass, grymt gott! (Recept kommer)

image