Nyårsmeny Lövbiffsrullader med Gorgonzola, Potatisgratäng och Baconrullad Sparris

Nyårsmeny Lövbiffsrullader med Gorgonzola, Potatisgratäng och Baconrullad Sparris

Nyår över, vi firade här hemma med momma och moffin, lugnt nyår med massa gott på både faten och i glasen! 🙂 Till dessert blev det en riktigt god Amarula Cheesecake med vitchoklad och konjaksmarinerade hallon & Mangobitar.. Muuums! Recept kommer imorgon…

Lövbiff

Potatisgratäng

Ingredienser:

  • 800 gram potatis (ca 12 stycken medelstora potatisar)
  • 2 msk smör till formen
  • 1 solo vitlök
  • ½ purjolök
  • ca 3 dl vispgrädde
  • ca3 dl mjölk, röd standard
  • Svartpeppar & salt
  • 1 dl riven parmesanost

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatisen.
  3. Skiva potatisen i ca 3 mm tjocka skivor (matberedare eller mandolin går snabbast).
  4. Nu kan du göra på två vis: Snabbast är att koka upp mjölk, grädde, salt, peppar purjolök fint strimlad och pressad vitlök i en kastrull och hälla över potatisskivorna som du lagt i en form smord med smör. Då gräddar du klart potatisgratängen på ungefär 35 minuter i ugnen.
  5. Annars blandar du grädde, mjölk, salt, peppar, osten och pressad vitlök i en skål, varvar potatis, strimlad purjolök och gräddblandningen i en ugnsfastform.
  6. Sätt in formen i ugnen i 45 minuter.
  7. Ta ev. ut potatisgratängen och strö över lite mer ost tio minuter innan gratängen är klar! Till varmrätten drack vi Ricossa Barbaresco, passade utmärkt till!

sparris

Baconlindad sparris

  • En bukett sparris
    Skivat bacon

Lägg ihop tre st sparris, linda två baconskivor runt. Lägg sedan dina baconlindade sparrisbuketter i en ugnssäker form. Krydda med lite grillkrydda och klicka ut bitar av smör över, (strö ev riven parmesanost över innan du sätter in det i ugnen.)

225 grader, tio minuter – klart! Mums.

sparriis

Lövbiffsrullader med gorgonzola

  • 10 lövbiffar
  • 1 bit Gorgonzola
  • valfri senap
  • salt & peppar

Gör såhär:

Torka av lövbiffarna på hushållspapper, pensla lite senap på ena sidan, lägg på en bit gorgonzola på ena kortsidan och rulla ihop, fäst med tandpetare. Krydda rulladerna med salt & peppar, stek i smör på medelvärme tills rulladerna är genomstekta!

senap

Som förrätt hade vi några enkla snittar och körde på favorit champagnen Duval Leroy redan till snackset istället för vid 12-slaget!

förrätt

nette
info@kardemummagumman.se
2 Comments
  • matochbakverkstan
    Posted at 07:12h, 03 januari Svara

    Ser gott ut 🙂 God fortsättning!

  • HelenaR
    Posted at 15:47h, 03 januari Svara

    Det ser verkligen gott ut, sparar den till nästa gång jag bjuder på middag! 🙂 Kramar

Post A Comment