Bakelser med vitchokladfluff, Champagne- & Jordgubbsmarmelad

Bakelser med vitchokladfluff, Champagne- & Jordgubbsmarmelad

Jag är med i en baktävling för Alexandre Bonnet som är för några utvalda bloggare där vinsten är en vecka i Paris, i Juryn sitter bla Daniel Roos som själv gjort några tjusiga bakverk som andades Paris! För att ha en chans att vinna ska även våra bakverk andas den där chicka känslan av Paris! Men de ska såklart även innehålla en av Alexandre Bonnets champagner! Mode väskor andas verkligen Paris för mig (väskoholic) och vitchoklad, champagne och jordgubbar känns oerhört lyxigt så varför inte kombinera dessa goda ting?! 🙂 Så detta är bidrag nummer 1 i tävlingen för mig, bidrag nr 2 kommer nästa lördag! 🙂

väska

Ljus tårtbotten

 • 4-5 st ekologiska ägg
 • 2 dl socker
 • 1 dl potatismjöl
 • 1 dl vetemjöl
 • 2-3 tsk bakpulver

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst (luftigt). Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver i en skål. Blanda gärna med gaffel för att vara säker på att allt blandas ordentligt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten, men rör så lite som möjligt. Smörj och bröa (gärna med mannagryn) en rund bakform med diameter cirka 23 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter.

champa

Champagne & Jordgubbsmarmelad

Gör såhär:

1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär dem i mindre bitar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
2. Lägg jordgubbar, vaniljstång, vaniljfrön och syltsocker i en kastrull. Låt alltsammans koka upp under omrörning. Koka sedan marmeladen5-6 min. Skumma under tiden.
3. Häll i champagnen och rör om.
4. Låt marmeladen stå kvar i kastrullen ca 10 min innan den hälls upp på väl rengjord burk. Sätt på locket och förvara marmeladen i kylen.

marmelad

Vitchokladfluff, tårtfyllning

 • 3 dl grädde
 • 160 g vit choklad

Gör såhär:

 1. Värm på vispgrädden i en kastrull, det skall inte koka.
 2. Tillsätt den vita choklad, rör om tills det smält och blandats till en slät smet.
 3. Låt smeten stå i kylen ca 6 timmar, gärna över natten.
 4. Vispa smeten till fluff!

botten

Champagnesockerlag

 • ½ dl champagne
 • ½ dl socker
 • ½ tsk vaniljsocker

Koka upp tills sockerkristallerna smälter och fukta tårtbottnarna med denna!

 

väskaa

BAKELSER

Skär ut passande form till små väskor ur sockerkaksbotten, fukta bottnarna med några droppar champagnesockerlag, fyll med Champagne och jordgubbsmarmeladen i 2-3 lager, täck och skulpturera tårtan med vaniljfluffet till önskvärd form! Använd sockerpasta i olika färger till att göra tårtan. Servera bakelserna med ett glas kyld champagne och några jordgubbar!

nette
info@kardemummagumman.se
1 Comment
 • Theres
  Posted at 14:37h, 07 december Svara

  Jätte fina gumman , vad duktig du är !!!!

Post A Comment