05 dec Kycklinggratäng med mango chutney
Vabb i stugan när magsjukan slog till, vi som fortfarande står på benen försöker äta iaf.. 😉 Detta är en gammal klassiker i småbarnshemmen som ni säkert minns!
- 6 portioner kokt ris, jag använder jasminris
- 1 grillad kyckling
- 1 dl mango chutney
- 2 dl creme fraiche
- 3 dl grädde
- 2 dl riven ost
- 1 tsk paprika pulver
- 1 tsk sambal oelek
- Salt och peppar
Ställ ugnen på 225 grader.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skär kycklingen i mindre bitar.
Tillsätt grädde, creme fraiche, mangochutney, paprikapulver och sambal oelek, krydda med lite salt & peppar.
Lägg sedan riset i en ugnssäker form. Häll över kycklingen och toppa med riven ost.
Låt stå i ugnen tills osten smält och fått en fin färg, ca 10-15 minuter.
Amanda
Posted at 21:09h, 05 decemberBrukar göra en liknande, fast som gryta 🙂 Riktigt gott med mango chutneyn i är det i alla fall.