Apelsinkaka med topping

Apelsinkaka med topping

Här kommer recept på en annorlunda men sååå god kaka att göra i långpanna! 🙂 Söt och syrlig på samma gång!

apelsinkaka

Ingredienser

 

 • 300 g rumsvarmt smör
 • 6 dl socker
 • 4 stora ägg
 • Rivet skal av 1 apelsin
 • 2 dl mjölk
 • 8 dl vetemjöl
 • 4 tsk bakpulver

Fyllning:

 • 200 g smör
 • 5 dl florsocker
 • 2 äggulor
 • Saft av 1 apelsin
 • (Rivet skal av ½ citron)

 

 

Gör så här

 

Ugn: 175 grader.
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt kraftig omrörning. Blanda samman mjölet med bakpulver och rivet apelsinskal. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Rör till en slät smet. Häll smeten i långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-50 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp på galler. Rör samman alla ingredienserna till toppingen. Rör tills det blir en fluffig, läckert gul kräm. Låt stelna till på kakan!
nette
info@kardemummagumman.se
2 Comments
 • Ann-Sofi MATSAFARI
  Posted at 18:04h, 22 oktober Svara

  Mums så gott!

 • Webbyrå Stockholm
  Posted at 20:33h, 22 oktober Svara

  Hej, Jag bruka kolla på din blogg, den är jätte snygg, stilren, professionell. Om du behöver hjälp med din blogg så kan du gärna kontakta mig. Webbyrå Stockholm http://www.webbyra.st vi har kontor i Skanstull. Vi är expert inom Grafisk Formgivning, WordPress, Joomla, Drupal och E-handel samt sökmotoroptimering.

Post A Comment