Pulled Pork på fläskfilé

Pulled Pork på fläskfilé

Idag testade jag pulled pork på fläskfilé, fungerade fint! 🙂 Barnen gillar inte när jag blandar ihop köttet med såsen men jag tycker det blir godast!

PULLED PORK , DRAGEN FLÄSKFILE (4 pers)

pulled pork

 • 1 fläskfile (på ca 800-900 gr)
 • ½ dl farinsocker
 • bbq-rubb
 • 3 dl heinz chili sås
 • (1 dl bbq-sås)
 • 1 dl olivolja
 • 2 vitlöksklyftor
 • 3 krm chilikrydda
 • 2 krm paprikapulver
 • 1 krm cayennepeppar
 • 1 gul lök , strimlad
 • 2 dl  vatten
 • salt och peppar

 

Gör så här:

Gnid in köttet med bbq-rubb och lite av farinsocker, koka upp chilisåsen med olivoljan, (bbq-sås), pressad vitlök, farinsocker och alla kryddor i en kastrull (som tål att ställas in i ugnen senare). När det börjar koka tillsätter du vatten och löken. Lägg i fläskfilén i såsen (jag delade den på mitten) och ställ in hela grytan i ugnen i 125 grader i ca 3,5-4 timmar. Titta till grytan då och då så att  inte vätskan försvinner, om den gör det så tillsätt bara lite mer vatten.Köttet är färdigt när det är mjukt, dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen. krydda upp det lite extra med torra kryddor om det behövs. Servera med ex pitabröd och en sallad!

nette
info@kardemummagumman.se
1 Comment

Post A Comment