17 feb Kycklinggryta med Ingefära & Chili
Idag blev det kycklinggrytan gjord med creme fraiche ingefära & chili (skapad i samarbete med årets kock Klas Lindberg) riktigt gott!
Det här behöver du:
- 4 kyckling fileer
- 8 msk olja
- 6 vitlöksklyftor
- 4 tsk soja
- 6 msk sweet chilisås
- 2 msk riven ingefära (färsk)
- salt, svartpeppar & paprikapulver
- 1 röd paprika
- 1 hackad chili
- 5 dl grädde
- 1 burk Creme fraiche Ingefära chili
- ½ burk passerade tomater
Gör såhär:
Gör marinaden på olja, pressade vitlöksklyftor, soja, chilisås, ingefära , salt, peppar & paprikapulver. Strimla kycklingen. Låt den ligga i marinaden i ca 1 timme. Stek kycklingen tillsätt hackad chili och tärnad paprika. Häll på grädde, creme fraiche och passerade tomater, låt puttra 6-7 min. Smaka av!
Nadja - nadjaskitchen.se
Posted at 20:29h, 17 februariLåter riktigt gott / Nadja
Jessica
Posted at 13:20h, 19 februariLåter fantastiskt gott, innehåller ett par av mina absoluta favoritingredienser!
Tina
Posted at 15:58h, 17 augustiHar en hel familj på 8pers som är Görförtjusta i denna rätt!!