Kycklinggryta med Ingefära & Chili

Kycklinggryta med Ingefära & Chili

Idag blev det kycklinggrytan gjord med creme fraiche ingefära & chili (skapad i samarbete med årets kock Klas Lindberg) riktigt gott!

image

Det här behöver du:

  • 4 kyckling fileer
  • 8 msk olja
  • 6 vitlöksklyftor
  • 4 tsk soja
  • 6 msk sweet chilisås
  • 2 msk riven ingefära (färsk)
  • salt, svartpeppar & paprikapulver
  • 1 röd paprika
  • 1 hackad chili
  • 5 dl grädde
  • 1 burk Creme fraiche Ingefära chili
  • ½ burk passerade tomater

 

Gör såhär:

Gör marinaden på olja, pressade vitlöksklyftor, soja, chilisås, ingefära , salt, peppar & paprikapulver. Strimla kycklingen. Låt den ligga i marinaden i ca 1 timme. Stek kycklingen tillsätt hackad chili och tärnad paprika. Häll på grädde, creme fraiche och passerade tomater, låt puttra 6-7 min. Smaka av!

nette
info@kardemummagumman.se
3 Comments
  • Nadja - nadjaskitchen.se
    Posted at 20:29h, 17 februari Svara

    Låter riktigt gott / Nadja

  • Jessica
    Posted at 13:20h, 19 februari Svara

    Låter fantastiskt gott, innehåller ett par av mina absoluta favoritingredienser!

  • Tina
    Posted at 15:58h, 17 augusti Svara

    Har en hel familj på 8pers som är Görförtjusta i denna rätt!!

Post A Comment