Västerbottensostpaj och fina viner!

Testade ett nytt recept på min favoritpaj! Detta hittade jag hos Kryddburken Linda, var huuuur gott som helst!!! 🙂 Krämigt good ostpaj!

image

Det här behöver du :

Pajdeg :
1 toppits pajform aluminium 14dl
150 g smör eller margarin
 2 dl mjöl
1 msk vatten

Fyllning :
250 gram riven västerbottenost
2 äggulor
2 hela ägg
2 dl grädde
Salt

GÖR SÅHÄR :
Nyp ihop ingredienserna till pajdegen i en bunke med fingrarna! Tryck ut pajdegen i formen och nagga med gaffel. Ställ i frysen under tiden du förbereder pajfyllningen. Riv osten och blanda ihop till en smet med resten av ingredienserna. Förgrädda pajdegen ca 10-12 min i 175 grader. Ta ut ur ugnen och lägg i fyllningen och grädda ytterligare ca 20 min. (Jag fick grädda i ca 30 min..)

image

Här är ytterligare en leverans från  The Wine Company, drack en av vinerna till pajen (Les Chevaliers de Ligny Chardonnay Bourgogne Blanc) Himla smidigt med kvalitetsvin hemlevererat till dörren! Dessa viner är speciellt ihop plockade till julmaten och flera av dem dracks vid jul, passade perfekt…. 🙂 Såg även att de nu fått in en av mina absolut favoritviner så får bli en beställing på den!  (Pèppoli Chianti classico)

image

– Les Chevaliers de Ligny Chardonnay Bourgogne Blanc, 2009

– Rothschild Chardonnay Pays d´Oc IGP

 – Vigneti di Montegradella Valpolicella Classico Superiore DOC, 2007  (FAVORIT!)

 – Twin Oaks Zinfandel Kalifornien, 2010

 – Lealtanza Selección Rioja Reserva DOCa, 2005

 – Albis Cabernet Sauvignon-Carmenère Maipo Valley, 2004