Hallon och marängrutor

Suuper smarriga marängrutor som det bjöds på förra veckan till fredagsfikat! Kommer definitivt göra dem hemma!

image

INGREDIENSER

35 portioner/st.

150 gram smör

2 dl socker

8 st äggulor

3 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

4 msk mjölk

2 dl hallon

Maräng:

8 st äggvitor

4 dl socker

1 tsk ättiksprit

GÖR SÅ HÄR 1. Smörj och bröa en mellanstor ugnsplåt med kanter ca. 30×40 cm. 2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt gulorna en i taget och vispa ordentligt. 3. Blanda de torra ingr. och rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i plåten och strö över hallonen. 4. Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren bunke. Tillsätt sockret matskedsvis och ättiksspriten under kraftig vispning till en fast marängsmet. Bred den över kaksmeten. 5. Grädda i 175 grader ca 35-45 min. ( Tog 35 min i varmluftsugn.) Lägg lite folie över kakan om marängen börjar få för mycket färg. Låt svalna helt och skär i rutor.

image1 thought on “Hallon och marängrutor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *