21 nov Hallon och marängrutor
Suuper smarriga marängrutor som det bjöds på förra veckan till fredagsfikat! Kommer definitivt göra dem hemma!
INGREDIENSER
35 portioner/st.
150 gram smör
2 dl socker
8 st äggulor
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
4 msk mjölk
2 dl hallon
Maräng:
8 st äggvitor
4 dl socker
1 tsk ättiksprit
GÖR SÅ HÄR 1. Smörj och bröa en mellanstor ugnsplåt med kanter ca. 30×40 cm. 2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt gulorna en i taget och vispa ordentligt. 3. Blanda de torra ingr. och rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i plåten och strö över hallonen. 4. Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren bunke. Tillsätt sockret matskedsvis och ättiksspriten under kraftig vispning till en fast marängsmet. Bred den över kaksmeten. 5. Grädda i 175 grader ca 35-45 min. ( Tog 35 min i varmluftsugn.) Lägg lite folie över kakan om marängen börjar få för mycket färg. Låt svalna helt och skär i rutor.
Pia
Posted at 16:03h, 21 novemberSer verkligen “smarrigt” ut.