Skrämmande god kycklinggryta

Nu har vi kommit till ytterligare en deltävling för oss ”Kycklingbloggare”, Skrämmande god kycklinggryta till Halloween skulle det vara!Vad sägs om min ”vanliga” gryta (som många upptäckt vid det här laget) med lite chillihetta i! Yummy!!!

 

Det var nästan på gränsen att jag inte skulle delta i denna deltävling då några av er uppmärksamma läsare såg att röstningen nog inte gick till som den skulle! (Ett bidrag fick plötsligt över 300 röster på 2-3 h) Vilket jag tycker är extremt tråkigt om det ska gå fel till…  Men denna gryta är verkligen supergod så den ska vara med i matchen! 😉

 

Det här behöver du:

 • 4 kyckling fileer
 • 8 msk olja
 • 6 vitlöksklyftor
 • 4 tsk soja
 • 6 msk sweet chilisås
 • 2 msk riven ingefära (färsk)
 • salt, svartpeppar & paprikapulver
 • 1 röd paprika
 • 1 hackad chili
 • 300g purjolök
 • 5 dl grädde
 • ½ burk kokosmjölk

 

Gör såhär:

Gör marinaden på olja, pressade vitlöksklyftor, soja, chilisås, ingefära , salt, peppar & paprikapulver. Strimla kycklingen. Låt den ligga i marinaden i ca 1 timme. Stek kycklingen tillsätt skivad purjolök, hackad chili och tärnad paprika. Häll på grädde och kokosmjölk, låt puttra 6-7 min. Smaka av!

 

HASSELBACKSPOTATIS

 

 • 8 Jämnstora Potatisar
 • 4 msk smör
 • salt & potatiskrydda
 • ½ dl ströbröd

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala Potatisen och skär i tunna skivor, men inte hela vägen igenom. (Jag brukar lägga dem i en träslev så skär man inte i misstag hela vägen). Placera potatisen med den skårade sidan upp i en ugnsäker form, salta & krydda potatisen, klicka på lite smör på varje. Ställ i ugnen ca 25 minuter.

Ta ut formen och klicka på ytterligare lite smör samt ströbrödet ovanpå. Ställ tillbaka i ugnen ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.