Krämig Persikomousse med Mascarpone och limoncellomarinerade hallon

Så var det dax att presentera mitt Del Monte recept som förhoppningsvis är min biljett till Italien! Italienaren som skulle provsmaka fick dessvärre förhinder men Emmis ställde gärna upp! En modern dessertklassiker skulle det vara och mousse är en klassiker om något… Här med härliga italienska smaker! Vad tror ni om den? 🙂

image

PersikoMousse

  • 2 dl persikopuré (mixa Del Monte persikor på burk)
  • 2 persikohalvor skurna i bitar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mascarpone
  • 2½ msk gelésocker
  • 2 äggvitor
  • 2 tsk socker
  • saft av en lime

Mixa persikor på burk till en slät puré, skär persikohalvorna i fina bitar. Vispa grädden tills den är fluffig, rör ner mascarponen. Lös upp gelatin i lite hett vatten. Vispa äggvitorna med en elvisp till en hård maräng.  Blanda gelatinet och sockret i äggvitorna. Tillsätt limesaften. Vänd försiktigt i gräddblandningen, persikopurén och persikobitarna. Blanda allt väl, men försiktigt. Häll det i en stor serveringsskål eller i små dessertskålar och lägg dem kylskåpet i minst 3 timmar.

Limoncellomarinerade hallon

Blanda hallonen med 2 msk limoncello och 1 msk råsocker, stö på toppen av varje dessertskål.

 

image

image

image