10 jun Kålpudding (Kållåda)
Förstår inte varför vi äter det så sällan, alla gillar det, går fort att tillreda & billigt! Gillar ni kålpudding? (För att göra den lchf vänlig skippar du bara ströbrödet och sirapen)
Det här behöver du:
- 1 kålhuvud
- 2 msk smör
- salt och peppar
- 2 msk sirap
- 600 g nötfärs
- 1 1/2 dl grädde
- 1 ägg
- 3 msk ströbröd
- salt, peppar & grillkrydda
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält smöret i en stor stekpanna. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ringla över sirap. Ställ åt sidan medan du blandar färsen.
- Blanda färs med grädde, ströbröd, salt, peppar och grillkrydda. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter, 175°C. Servera med potatis, sallad och lingonsylt.
sonja
Posted at 10:38h, 11 juniDetta är gott ,men ändå blir det inte ofta på matbordet
Kaija
Posted at 19:33h, 14 juniJag äääälskar kålpudding men får det bara hos svärmor, har aldrig gjort det själv så nu är det dags!!!
Undrar innan jag sätter igång; vart har du ägget? och har ska köttfärsen vara rå när puddingen åker in i ugnen?
Sanna
Posted at 07:22h, 16 juniJag har faktiskt aldrig ätit kålpudding. Mums vad gott ser ut!