Kålpudding (Kållåda)

Förstår inte varför vi äter det så sällan, alla gillar det, går fort att tillreda & billigt! Gillar ni kålpudding? (För att göra den lchf vänlig skippar du bara ströbrödet och sirapen)

Det här behöver du:

 • 1   kålhuvud
 • 2 msk smör
 • salt och peppar
 • 2 msk sirap
 • 600 g nötfärs
 • 1 1/2 dl grädde
 • 1 ägg
 • 3 msk ströbröd
 • salt, peppar & grillkrydda

Gör såhär:

 1. Sätt ugnen på 175°C.
 2. Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält smöret i en stor stekpanna. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ringla över sirap. Ställ åt sidan medan du blandar färsen.
 3. Blanda färs med grädde, ströbröd, salt, peppar och grillkrydda. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter, 175°C. Servera med potatis, sallad och lingonsylt.